Termal & SPA

Romalılar döneminde başlayan sıcak su banyolarında yıkanma alışkanlığı, bizim kültürümüzde hamam olarak yer  almış ve yüzyıllardır kullanılmışlardır.  Zamanla, özellikle termal suların insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri de fark edilerek termal suların bulunduğu bölgeler hamam yapmak için daha çok tercih edilir olmuştur.

Spa Latince ( Salus Per Aquam ) ‘Salus: Sağlık’ ve ‘Aqua: Su’ kelimelerinin birleşimi sudan gelen sağlık olarak bilinmektedir. SPA; sağlığı, zindeliği, estetik ve güzelliği, iyileşmeyi, su ve suyun iyileştirici gücüyle kazanma olarak tanımlanabilir.

Günümüz modern Tıp Bilimi, Termal suların pek çok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılabileceğini öngörmektedir. Lidya Sardes Hotel Termal & Spa’da 2 adet termal havuz, hamamlar, sauna ve buhar banyoları ile misafirlerine şifa dağıtıyor. Termal suyumuzun içerdiği çok zengin mineraller ve Uzman Sağlık personelimizin desteği ile hastalıklardan kurtulmanız mümkün olabilmektedir. Güncel yaşamın en büyük rahatsızlıklarından biri olan "stres”den arınmanız için de sizleri Salihli Lidya Sardes Termal & Spa’ya bekliyoruz.